Ciğeri ziyan etmeyin. Lokum gibi ciğer pişirmenin sırrını usta şef verdi

Ciğer kavurma daha çok ”Ermenistan, Türkiye, Suriye, Irak” gibi ülkelerde yapılıyor. Türk mutfağında yapılan ciğer kavurma ”dana ciğeri, kuzu ciğeri ve tavuk ciğeri” gibi ciğerlerden yapılıyor.

Ciğer yaparken ciğerin lezzetli olması için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Usta şef İbrahim Erdem’in kullandığı iki tarif son dönemin en popüler ciğer kavurma tarifleri arasında yer alıyor.

Öncelikle sizlerle lokum gibi tavuk ciğerinin tarifini paylaşacağız;

Püf noktalarıyla tavuk ciğerinin tarifi;

Malzeme listesi;

700 gram tavuk ciğeri (Yürek ile beraber)

1 büyük boy kuru soğan

3 adet biber

1 veya 2 domates

Sıvı yağ

Tarif;

*Tuz, karabiber, kimyon ve kekik

*Ciğerlerimizi ve yüreklerimizi yıkayıp, suyunu süzelim.

*Ufak ufak doğrayıp, sıvı yağ koyduğumuz kapaklı tenceremize alalım.

*Ciğerlerimiz suyunu salıp çektiğinde kızarmaya başladıktan sonra, ufak ufak doğradığımız soğanı ve biberleri de ilave edelim.

*Hep birlikte kavurmaya devam edelim.

*Kavrulunca kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesleri de katalım.

*Onları da arada yavaşça karıştırarak kavurmaya devam edelim.

*Bu esnada tuzunu da ilave edelim.

*Yemeğimiz pişip ocağımızın altını kapattıktan sonra, isteğe göre karabiber, kimyon ve kekik ilave edelim.

Bir iki karıştırıp servis tabağımıza alalım.

Evet tavuk ciğerinden yapılan kavurma tarifimiz bu şekildeydi. Şimdi ise ikinci tarifimize geçiyoruz

Dana veya Kuzu ciğerinden yapılan ciğer kavurma tarifi için malzeme listesi;

Malzeme listesi;

.

• 500 gram dana ciğeri

• 1 adet kuru soğan

• 3 diş sarımsak

• 3 adet yeşil biber

• 2 adet domates

• 1 tatlı kaşığı domates salçası

• 1 tatlı kaşığı tereyağı

• 3 yemek kaşığı zeytinyağı

• 1 çay kaşığı tuz

• 1 çay kaşığı toz karabiber

• 1 tatlı kaşığı kekik

• 1 tatlı kaşığı kimyon

• 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

TARİF;

• Zeytinyağı ve tereyağını derin bir tavaya alıp tereyağı eriyince ince doğradığınız soğanları sarımsakları atalım. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.

• Kuşbaşı büyüklüğünde doğradığınız ciğeri yıkayıp süzün. Kavurduğunuz soğanların üzerine ciğerleri atınız.

• Hızlı bir şekilde karıştırın ve kapağını kapatın. Altını kıstığınız ocakta 10 dakika pişmeye bırakınız.

• İnce formda biberleri, kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp olarak doğrayınız. Ciğer karışımın içine atınız.

• Salçayı biraz suyun içinde çözdürüp tavaya ekleyin.

• Baharatları ekleyip karıştırın.

• Kapağını kapatarak 20 dakika pişirerek sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*